У МВС спрогнозували, коли буде пік захворювання на COVID-19 / фото УНІАН

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко вважає, що пік епідемії захворюваності COVID-19 в Україні очікується між 15 і 25 квітня.

Про це Геращенко написав у Facebook.

За його словами, «пік епідемії в Україні очікується між 15 і 25 квітня. Ось чому карантин в Україні може бути продовжений до 15 травня».

Відео дня

Читайте такожВ Україні розглядають запровадження більш жорсткого карантину вже з 6 квітня – ОП

Геращенко нагадав, що на сьогоднішній ранок в Україні підтверджено 669 випадків інфікування коронавірусом, 17 осіб померли.

«Кожна смерть людини - це особиста трагедія і трагедія його рідних і близьких. Ці цифри статистики невеликі щодо країн ЄС і США, де рахунок інфікованих пішов вже на сотні тисяч. Але ці цифри не повинні нікого заспокоювати. Імунітет українців не сильніший за імунітет китайців, італійців чи американців», - додав він.

За словами Геращенка, інфікованих в Україні набагато більше.

«Є ті, хто заразилися коронавірусом, симптоми якого дуже схожі з грипом, але не повідомляють про це медикам і при цьому сидять вдома, не наражаючи на небезпеку інших. Інша частина інфікованих переносять COVID-19 легко і непомітно, майже як звичайну застуду. Але при цьому такі інфіковані особи можуть заражати інших. І заразили б дуже багатьох, якби на повну силу працював громадський транспорт, торговельні центри та кафе з кінотеатрами», - впевнений Геращенко.

Він нагадав, що в Україні був запроваджений карантин 11 березня, коли кількість встановлених хворих була менше 10, випередивши аналогічні рішення багатьох європейських країн. «Це було болісне для мільйонів наших співгромадян рішення. Але це було правильне рішення! Але не варто займатися самообманом, важкі часи ще попереду», - заявив він.

Геращенко порівняв динаміку виявлення інфікованих в Україні та Іспанії. «28 лютого в Іспанії було виявлено всього лише 33 інфікованих. А всього через 21 день серед інфікованих було вже 25 496 жертв вірусу! В Україні на 21 березня було виявлено 47 хворих, а вже через 11 днів - 669 інфікованих. Ми очікуємо пік епідемії приблизно на дати 15-25 квітня», - підкреслив він.

Тому, за словами заступника голови МВС, головне, а по суті, єдине завдання карантину - зупинити «розкрутку» епідемії в геометричній прогресії, коли кожен заражений перед встановленням діагнозу встигав заразити 3-4 інших людей.

«Епідемія зупиняється лише тоді, коли інфікований, до моменту виявлення у нього захворювання, за статистикою, встигає заразити менше однієї людини», - зазначив Геращенко.

Як повідомляв УНІАН, 11 березня Кабінет міністрів у зв'язку з поширенням коронавірусу ухвалив рішення запровадити в Україні карантин з 12 березня, який пізніше було продовжено до 24 квітня.

В Україні станом на 10:00 1 квітня зафіксовано 669 випадків коронавірусної хвороби COVID-19.