Володимир Зеленський / REUTERS

Президент України Володимир Зеленський наголосив, що лікарні будуть перевірятись на наявність медичних масок, респіраторів, рукавичок та інших засобів захисту, які центральна влада передає в регіони.

Як передає прес-служба Офісу президента, про це він заявив на селекторній нараді щодо протидії поширенню коронавірусу.

Читайте такожВ Україні коронавірус підтверджено у 57 дітей - МОЗ

Відео дня

«До нас звертається дуже багато лікарів: пишуть листи, роблять відеозвернення щодо того, що вони не отримують маски, респіратори, захисні костюми, рукавички та інші засоби, які ми переправляли з Києва. Розподіл спецзасобів проти коронавірусу між лікарнями має відбуватися справедливо. Ми перевіримо лікарні щодо того, що вони отримують, аби переконатися, що наші лікарі та пацієнти справді захищені», – сказав Зеленський.

Наразі кількість лабораторно підтверджених випадків зараження коронавірусом в Україні зросла до 804, з них за останню добу зафіксовано 135 нових випадків. З 20-ти померлих в Україні майже всі мали хронічні хвороби у важкій формі, зокрема, серцево-судинні, легеневі, цукровий діабет тощо.

«Треба постійно говорити про групи ризику та наголошувати, що ми всі – і влада, і суспільство – маємо берегти наших стареньких і піклуватися про людей, які вже мають затяжні хвороби. Наголошувати на цьому треба постійно», – зазначив президент.

На нараді було також наголошено, що в Україні немає проблем щодо забезпечення продуктами харчування, а невелике підняття цін відбувається на деякі імпортні продукти через зростання їхньої вартості на світових ринках.

Також було вирішено провести переговори з власниками та керівниками автозаправних станцій задля зниження цін на пальне, які останнім часом зросли на кілька гривень.

Додатково йшлося про координацію взаємної медичної допомоги з Італією.

Як повідомляв УНІАН, в Україні станом на 10:00 2 квітня зафіксовано 804 випадки коронавірусної хвороби COVID-19.

Читайте також: