У Хмельницькому на час карантину заборонили продаж кави / Фото: pixabay.com

У Хмельницькому заборонили продаж кави та інших гарячих та холодних безалкогольних напоїв на розлив у торгівельних закладах та поза їх межами на час карантину

Як повідомляє кореспондент УНІАН, сьогодні відповідне розпорядження підписав мер Олександр Симчишин.

Читайте такожУ Києві заборонили роботу кіосків з продажу шаурми та кави

Відео дня

Заборона вступає в дію 6 квітня і покликана запобігти поширенню коронавірусу COVID-19.

“Це означає, що кавові точки, біля яких спостерігаємо щодня скупчення людей, закриваються. Додам, на час, коли припинення діяльності, плата за сервітут буде перерахована. Якщо буде потрібно, введемо ще жорсткіші обмеження”, - прокоментував у “Фейсбуці” нове рішення міський голова.

Додамо, що 1 квітня у Хмельницькому почала діяти заборона на перебування в місцях відпочинку, на вулицях, в парках, скверах міста груп більше 2 осіб, якщо це не сім'я, не працівники комунальних чи ремонтних бригад, правоохоронці чи працівники місцевого самоврядування.

Також забороняється дітям до 14 років перебувати на вулиці без супроводу дорослих, а дітям 14-18 років - без відома батьків чи опікунів.

У разі порушення цих правил відповідні органи складатимуть андмінпротоколи за ст.44-3 КУпАП, санкція якої передбачає покарання у вигляді штрафу від 17 тис. до 34 тис. грн - для громадян і від 34 тис до 170 тис. грн - для посадовців.

Читайте також: