Віктор Ляшко зазначив, що МОЗ України використовує вироби вітчизняного виробника / фото УНІАН

Україна замовила 20 тисяч тестів на новий коронавірус у вітчизняних виробників.

Про це в ефірі соціально-політичного ток-шоу "Право на владу" розповів головний санітарний лікар країни Віктор Ляшко, передає ТСН.

За його словами, на сьогодні передбачене фінансування, що дозволить з наступного тижня закуповувати тест системи у вітчизняного виробника.

Відео дня

Читайте такожУкраїна запускає у виробництво свої тести на Covid-19

"МОЗ України використовує вироби вітчизняного виробника. Таких виробників три. Інститут молекулярної біології, який розробив першу тест-систему, що, в першу чергу, розрахована на проведення наукових досліджень. Лікарям-практикам-вірусологам використовувати її у повсякденній роботі досить важко. Тому вітчизняні виробники використовують розробки науковців і переводять у системне виробництво. Сьогодні передбачене фінансування, що дозволить нам з наступного тижня закуповувати тест системи у вітчизняного виробника і ми розмістили попередньо замовлення на два мільйони, тобто це буде 20 тисяч таких тест-систем, які дозволять провести 90-100 досліджень за однією системою. Загалом у вітчизняного виробника ми закупимо 20000 тестів для двох мільйонів пацієнтів", - розповів він.

За оцінками чиновників, цих тестів вистачить для того, щоб пройти пік захворювання.

Як повідомляв УНІАН, станом на 22:00 2 квітня в Україні зафіксовано 897 випадків коронавірусної хвороби COVID-19.

Читайте також: