Літні люди вважаються в групі найбільшого ризику захворіти COVID-19 / фото УНІАН

Для запобігання поширенню нового коронавірусу в Україні уряд підготував постанову, в якій містяться пункти щодо максимальної самоізоляції людей похилого віку.

Про це в ефірі суспільно-політичного ток-шоу "Право на владу" сказав новопризначений міністр охорони здоров’я Максим Степанов, передає ТСН.

Документ буде опубліковано найближчими днями, імовірно, сьогодні, 3 квітня.

Відео дня

Читайте такожСтепанов: найважчі тижні боротьби з коронавірусом в Україні ще попереду

"Саме питання обсервацій і самоізоляції викладені в постанові, яка буде, маю надію вже завтра опублікована. Йдеться саме про групи ризику, люди 60+. Вони стосуються громадян, які мають хронічні захворювання, цукровий діабет або серцево-судинні захворювання. Нам потрібно, щоб саме вони були самоізольовані і саме це ми будемо робити", - пояснив Степанов.

Голова МОЗ запевнив, що наразі уряд спільно з місцевою владою докладають максимально зусиль, аби літні люди, які є у групі найбільшого ризику, якнайменше перебували серед громадян і виходили на вулицю. Зокрема, організовано цій категорії людей доставку ліків та продуктів першої необхідності.

"Ми робимо усе можливе, щоб вони залишалися вдома. Для цього і служби доставки і органи місцевого самоврядування, організовують доставку ліків та їжі... Те, що стосується питань обсервації, ці пункти детально викладено в постанові, яку ми ухвалили", - розповів Степанов.

Як повідомляв УНІАН, українська влада підготувала нові більш жорсткі обмеження, аби не допустити розповсюдження коронавірусу. Українці матимуть виходити на вулицю у масках, не можна буде пересуватися навіть по двоє.

Читайте також: