Один регіон України досі не зареєстрував коронавірус / newsru.co.il

На території Миколаївської області станом на вечір 2 квітня не зареєстровано жодного випадку коронавірусного захворювання.

Про це повідомила прес-служба облдержадміністрації.

За минулу добу до лікарів звернулися четверо осіб з підозрою на COVID-19, трьох з них госпіталізували до обласного центру лікування інфекційних хвороб, одна перебуває на самоізоляції. Усього в інфекційному відділенні перебувають п'ятеро осіб.

Відео дня

"Лабораторно обстежено на COVID-19 методом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР) 58 особи. На сьогодні 5 проб у роботі, по 2 особам проводиться повторне обстеження. Всього з початку 2020 за медичною допомогою звернулася 60 осіб з підозрою щодо захворювання на COVID-19, з них 53 особи було госпіталізовано", - йдеться у повідомленні.

Читайте такожПосилення умов карантину в Україні: у МОЗ розповіли, що чекає на пенсіонерів

Як зазначають у ОДА, з 16 березня було запроваджено облік жителів регіону, що прибули з-за кордону та різними шляхами повернулися до місця постійного проживання.

"За ними ведеться медико-санітарне спостереження та контроль щодо дотримання термінів та умов самоізоляції. Всього на облік було взято 1726 осіб. На 22:00 02.04.2020 знято з обліку 617 осіб у зв’язку із завершенням термінів самоізоляції. Продовжується медико-санітарне спостереження за 1109 особами", - розповіли в оперативному штабі при головному санітарному лікарі області.

Таким чином Миколаївщина залишається єдиним регіоном України, де досі офіційно не зареєстрували коронавірус.

Як повідомляв УНІАН, загалом в Україні вже підтверджено 897 випадків коронавірусу, з них 22 - летальні.

Читайте також: