МОЗ визначить місця обсервації / фото УНІАН

Заступник міністра охорони здоров’я України Віктор Ляшко анонсував створення нового реєстру місць для обсервації.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав під час брифінгу, відповідаючи на питання, хто забезпечує медпрацівниками заклади обсервації.

Ляшко пояснив, що відповідно до закону України "Про захист населення від інфекційних хвороб" передбачено, що обсерватори, ізолятори, а також інші спеціалізовані заклади створюються на місцях органами місцевого самоврядування і органами місцевої виконавчої влади.

Відео дня

Читайте такожУ МОЗ анонсували оновлення обладнання для діагностики коронавірусу у деяких регіонах

Відповідно, медичне забезпечення повинно плануватися органами місцевого самоврядування.

"Ми прописали чіткі критерії і рамки, які повинні бути в обсерваторах для того, щоб запобігти поширенню коронавірусної хвороби як на території України, так і всередині кожного конкретного закладу. Наразі ми як Міністерство охорони здоров'я отримали доручення Державної надзвичайної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки. Сьогодні-завтра нашими спеціалістами разом з обласними державними адміністраціями буде проведено огляд всіх потенційних місць для обсервації, сформовано додаткову табличку для того, чи можна, чи не можна, чи відповідає, чи не відповідає обсерватор, визначений на місцях, зазначеним вимогам, і це буде новий реєстр всіх місць для обсервації, які будуть існувати на території України", - повідомив Ляшко.