Ілюстрація / REUTERS

Німеччина передала Україні маски, костюми захисту та дезінфікуючі засоби для боротьби з коронавірусом на суму у розмірі 175 тис. євро.

Як повідомили УНІАН у Посольстві Німеччини в Україні, сьогодні посол Анка Фельдгузен під час віртуальної церемонії передала оперативним підрозділам Державної служби України з надзвичайних ситуацій вантаж із захисним оснащенням для боротьби з COVID-19.

Читайте такожУ МОЗ анонсували оновлення обладнання для діагностики коронавірусу у деяких регіонах

Відео дня

Зокрема, оснащення містить 13 костюмів хімічного захисту, майже 100 повнолицьових масок, 40 медичних масок, а також 200 переносних дезінфікуючих апаратів.

«Боротьба з COVID-19 - це завдання міжнародної спільноти. Ми солідарні з нашими партнерами і надаємо підтримку там, де можемо, також і Україні», - зазначила Фельдгузен.

Наголошується, що в останні роки 150 підрозділів ДСНС у 120 територіальних громадах були оснащені новим обладнанням, зокрема, засобами індивідуального захисту органів дихання, костюмами захисту, пожежними рукавами, водяними насосами, а також 12 каретами швидкої допомоги та 37 автомобілями оперативного призначення.

Окрім медичного гуманітарного вантажу Німеччина надає підтримку Україні в боротьбі з COVID-19 на суму 150 млн євро в рамках непов'язаного з цим фінансового кредиту, виділеного Німеччиною у 2015 році. Зазначається, що це було узгоджено між канцлером Німеччини Ангелою Меркель і президентом України Володимиром Зеленським під час телефонної розмови 31 березня.