Ілюстрація REUTERS

Заступник міністра охорони здоров’я України Віктор Ляшко розповів про нові додаткові обмеження, що запроваджені в Чернівецькій області щодо особливого режиму в’їзду та виїзду.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав під час брифінгу.

"У Чернівецькій області вчора рішенням регіональної комісії з техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій посилено заходи і обмежено в'їзд і виїзд в область і з області. Там встановлено санітарно-карантинні підрозділи", - сказав Ляшко.

Відео дня

Читайте такожУ МОЗ анонсували оновлення обладнання для діагностики коронавірусу у деяких регіонах

Відповідаючи на уточнення щодо ухвалення такого рішення, він зазначив, що таке рішення було ухвалено комісією на підставі розгляду питання щодо можливості введення додаткових обмежувальних протиепідемічних заходів на території Чернівецької області.

"Національна комісія рекомендувала керівнику регіональної Чернівецької обласної комісії розглянути це питання і в разі доцільності ввести. Вчора мене як керівника робіт з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій було поінформовано про те, що місцева комісія ТЕБ та НС прийняла рішення тимчасово обмежити пересування на території області і з області в область", - пояснив представник міністерства.

Як повідомляв УНІАН, за минулу добу найбільше нових випадків інфікування коронавірусом в Україні підтверджено у Чернівецькій області – 28, Закарпатській області - 23 і в Києві - 20.

Загалом найбільша кількість випадків коронавірусної хвороби зареєстрована в Києві - 180, у Чернівецькій області - 171 та у Тернопільській області - 114.

Рішення комісії з ТЕБ та НС Чернівецької області передбачає заборону пасажирського перевезення. Дозволено рух тільки вантажного транспорту, автомобілів підприємств та організацій, які забезпечують життєдіяльність області.

Окрім того, в’їхати на територію області можуть люди, які проживають в Чернівецькій області та повертаються додому, а виїхати – ті, хто прямує до місця свого проживання.

Рішення також передбачає, що на території Чернівецької області буде встановлено п’ять карантинних контрольно-пропускних постів: у місті Вижниця, в селі Оршівці Кіцманського району, у селі Звенячин Заставнівського району, в селі Атаки Хотинського району та в місті Новодністровську.