Великдень цьогоріч припадає на період дії карантину / фото УНІАН

Мер Києва Віталій Кличко закликав киян відсвяткувати Великдень вдома і не відвідувати місця масового скупчення людей зважаючи на поширення COVID-19.

Читайте такожУ Київській області COVID-19 захворіли 70 осіб, четверо померли - ОДА

Як передає кореспондент УНІАН, про це Кличко сказав на брифінгу.

Відео дня

«Скоро велике свято Великодня. І я як мер столиці дуже хвилююся, з якими наслідками воно відбудеться для жителів міста, як може вплинути на ситуацію з розповсюдженням коронавірусу в Києві. Я закликаю представників усіх релігійних конфесій дотримуватися обмежень та не проводити заходів з великим скупченням людей, зокрема під час святкування Великодня», - сказав столичний голова.

За словами Кличка, він зустрічався з представниками всіх конфесій і закликав їх відповідально ставитися до безпеки вірян, дотримуватися обмежень, що запроваджені в місті та країні.

«Я розумію, що Великдень - велике і світле свято, якого всі очікують. Свято, коли йдуть до церкви. Коли збираються великим колом близьких, коли ходять у гості. Але зараз ми повинні дотримуватися обмежень для того, щоб зупинити поширення інфекції і скоріше пом’якшити, а потім і скасувати ці обмеження. Я розумію, як усім складно і як всі втомилися, але треба витримати і пройти через цей виклик», - сказав він.

За словами мера, він звернувся до представників усіх конфесій за можливості проводити служби онлайн та пояснювати людям, чому коронавірус такий небезпечний.