Прибулі з окупованих територій мають пройти обсервацію / фото facebook.com/pressjfo.news

Кабінет міністрів України встановив обов’язкову 14-денну обсервацію для громадян, які в’їжджають з тимчасово окупованих територій.

Читайте такожКабмін затвердив посилення карантину: прем'єр Шмигаль звернувся до українців (відео)

Про це йдеться в опублікованій урядовій постанові № 255 від 2 квітня, згідно з якою посилюються карантинні обмеження на території України.

Відео дня

Зокрема уряд встановив, що обов’язковій госпіталізації до обсерваторів (ізоляторів), які визначаються обласними, Київською міською державними адміністраціями, підлягають: «особи, які заявили про добровільну госпіталізацію до обсерватора (ізолятора) у зв’язку з неможливістю дотримання вимог самоізоляції; особи, які двічі порушили умови самоізоляції (крім осіб, визначених абзацом четвертим пункту 4 цієї постанови)».

Крім того обов’язкову обсервацію мають проходити особи, які мали контакт із хворими або мають ознаки інфікування COVID-19 та відмовляються від медичного обстеження, за направленням лікуючого лікаря.

Також до місць обсервації направлятимуться особи, які здійснюють перетин державного кордону крім осіб, які є працівниками диппредставництв та консульських установ іноземних держав та членами їхніх сімей та членів екіпажу транспортних засобів.

Обов’язковій обсервації підлягають особи, які в’їжджають з тимчасово окупованих територій у Донецькій та Луганській областях, Автономної Республіки Крим і м. Севастополя через контрольні пункти в’їзду на тимчасово окуповану територію та виїзду з неї, крім співробітників Місії Міжнародного комітету Червоного Хреста, співробітників акредитованих в Україні дипломатичних місій.

Строк обсервації становить 14 днів.

Як повідомляв УНІАН, в Україні станом на 10:00 3 квітня зафіксовано 942 випадки коронавірусної хвороби COVID-19, серед них 23 летальні, 19 пацієнтів одужали.