На адмінкордонах областей з'являться блокпости / фото УНІАН

Кабінет міністрів доручив обласним державним адміністраціям встановити особливий режим на в’їздах і виїздах на/з території областей громадян і транспортних засобів та організувати моніторинг стану здоров’я подорожуючих шляхом безконтактного вимірювання температури.

Читайте такожОприлюднено перелік нових заборон у рамках посилення карантину

Про це йдеться в урядовій постанові № 255 від 2 квітня, згідно з якою посилюються карантинні обмеження на території України.

Відео дня

«Обласним, Київській міській державним адміністраціям: …встановити особливий режим на в’їздах і виїздах на/з території областей громадян і транспортних засобів, організувати моніторинг стану здоров’я подорожуючих шляхом безконтактного вимірювання температури, а в разі погіршення епідемічної ситуації обмежити переміщення між областями», - сказано в постанові.

Також Кабмін доручив ОДА створити на в’їздах і виїздах на/з території областей контрольно-пропускні пункти, залучати в установленому порядку для роботи в цих пунктах військовослужбовців, працівників, матеріально-технічні і транспортні засоби підприємств, установ, організацій незалежно від форми власності, частин та підрозділів Міністерства оборони та Міністерства внутрішніх справ.

Як повідомляв УНІАН, в Україні станом на 10:00 3 квітня зафіксовано 942 випадки коронавірусної хвороби COVID-19, серед них 23 летальні, 19 пацієнтів одужали.

Кабінет міністрів на засіданні 2 квітня затвердив нові заходи щодо посилення карантину в Україні, який було запроваджено через поширення коронавірусної хвороби. Зокрема з 6 квітня забороняється перебувати в громадських місцях без респіратора або маски та переміщатись по вулиці групами більше двох осіб, крім необхідності супроводжувати дітей.