У Києві важкохворих пацієнтів виписують з паліативних відділень додому / фото УНІАН

Важкохворих пацієнтів виписують з паліативних відділень київських лікарень додому через карантин — йдеться про людей з групи високого ризику, які перебувають на останньому етапі життя.

Про це повідомляє «Слідство.Інфо» з посиланням на власні джерела.

Читайте такожОпорна лікарня в Одесі виявилася неготовою до лікування хворих на коронавірус (відео)

Відео дня

Багато з цих пацієнтів страждають від сильного болю, потребують регулярних ін’єкцій морфіном, супроводження лікарями та підтримки дихання.

Крім того, усупереч наказу Міністерства охорони здоров’я про заборону паліативним відділенням відмовляти у госпіталізації таким пацієнтам, фактично лікарні не приймають нових хворих, посилаючись на карантин.

Зокрема, в Олександрівській та Київській міській лікарні №18, попри планову потужність по 10 пацієнтів та фактичну чергу на госпіталізацію, зараз залишилися по три пацієнти у кожному відділенні.

Журналісти зателефонували у декілька паліативних відділень столиці, де повідомили, що під час карантину пацієнтів не беруть, а альтернатив допомоги не запропонували.

Інформацію про виписування пацієнтів з паліативних відділень «Слідству.Інфо», зокрема, підтвердила директорка благодійного фонду «Свої» Леся Литвинова. За її словами, фонд допомагає частині важкохворих пацієнтів вдома, а з карантином їх стало ще більше. 

У світі з початку епідемії коронавірусу у світі вже заразилися 1 015 877 людей. З них 212 992 людини успішно одужали, а 53 218 пацієнтів померли.

За останніми даними, в Україні коронавірусну хворобу COVID-19 вже діагностували у 942 людей. Тобто за добу було зафіксовано 138 нових випадків. З-поміж інфікованих 23 людини померли, а 19 пацієнтів одужали.

Читайте також: