Ілюстрація / REUTERS

Кабінет міністрів доручив Міністерству цифрової трансформації до 5 квітня розробити електронний сервіс з використанням мобільного додатка для можливості проведення моніторингу додержання самоізоляції та/або обсервації особами за наявності згоди відповідної особи.

Про це йдеться в урядовій постанові № 255 від 2 квітня, згідно з якою посилюються карантинні обмеження на території України.

Читайте такожШмигаль пояснив, коли уряд послабить карантин в Україні

Відео дня

«Міністерству цифрової трансформації до 5 квітня розробити електронний сервіс з використанням мобільного додатка Єдиного державного веб-порталу електронних послуг для можливості проведення моніторингу щодо додержання самоізоляції та/або обсервації (ізоляції) особами, за наявності згоди відповідної особи», - йдеться в постанові.

Порядок інформаційної взаємодії Єдиного державного веб-порталу електронних послуг, інформаційних систем МВС та Нацполіції, інформаційних систем Міністерства охорони здоров’я та державної установи “Центр громадського здоров’я Міністерства охорони здоров’я України”, які мають необхідні для проведення зазначеного моніторингу дані, встановлюється Міністерством цифрової трансформації та держателем відповідної інформаційної системи.

Як повідомляв УНІАН, в Україні станом на 10:00 3 квітня зафіксовано 942 випадки коронавірусної хвороби COVID-19, серед них 23 летальні, 19 пацієнтів одужали.

Кабінет міністрів на засіданні 2 квітня затвердив нові заходи щодо посилення карантину в Україні, який було запроваджено через поширення коронавірусної хвороби. Зокрема з 6 квітня забороняється перебувати в громадських місцях без респіратора або маски та переміщатись по вулиці групами більше двох осіб, крім необхідності супроводжувати дітей.

Як повідомляв раніше УНІАН, у Москві запустили систему моніторингу за пересуваннями заражених коронавірусом для дотримання карантину.

Читайте також: