Патрульні повалили на землю підприємця / скріншот

Начальник патрульної поліції Одеській області Олександр Гостищев та його заступник Володимир Калина влаштували рейд на предмет виявлення тих, хто не дотримується встановлених карантинних обмежень. У результаті один із місцевих підприємців Петро Юрочкін після спілкування з ними потрапив до лікарні.

Читайте такожМер Тернополя просити містян припинити масові пікнікиІнцидент стався на пляжній набережній в районі 10-ї станції Великого Фонтану, передає «Думська».

Зазначається, що правоохоронці прибули туди перевіряти, як виконуються заходи карантину, введені Кабінетом міністрів (постанова №211).

«Їх цікавила торгівля в прибережній зоні. Вони порахували, що така заборонена, і вирішили покарати порушників карантину. Попри те, що в згаданому нормативному акті не згадується торгівля кулінарією без прийому відвідувачів, поліцейські вирішили зупинити роботу кіоску, в якому продавали чай, кава і їжа на винос», – йдеться в повідомленні.

Вони спитали документи на право торгівлі у працівника об'єкта, а потім викликали власника і наказали припинити торгівлю. Власник кіоску Петро Юрочкин прибув на місце, пред'явив паспорт і документи на право торгівлі.

Не роз'яснивши суть правопорушення, патрульні вирішили затримати та доставити Юрочкина у відділення, застосувавши фізичну силу і поваливши його на землю.

За словами підприємця, після такого він потрапив до лікарні, де йому діагностували розтягнення плечового сухожилля і попередньо – струс мозку. Він розповів, що Калина слідував за ним в лікарню і вже в «швидкій» намагався скласти на нього адміністративний протокол за статтею 44-3 КУпАП.

У прес-службі управління патрульної поліції заявили, що «здійснювати продаж готової їжі в прибережній зоні заборонено, але не всі хочуть дотримуватися заборони, і виникають подібні конфліктні ситуації».

Як повідомляв УНІАН, постановою Кабінету міністрів в Україні посилено карантинні заходи.

Зокрема, з 6 квітня заборонено пересуватися вулицями групами понад дві особи, крім випадків службової необхідності і супроводу дітей, перебувати на вулиці без масок, респіраторів та документів, що засвідчують особу, перебувати в громадських місцях особам, які не досягли 14 років, без супроводу повнолітніх, відвідувати парки, сквери, зони відпочинку, спортивні та дитячі майданчики, лісопаркові і прибережні зони, крім вигулу домашніх тварин однією особою і в разі службової необхідності.