Михайличенко знаходиться на зв'язку з командою по телефону / фото: ФК Динамо Київ

Головний тренер київського "Динамо" Олексій Михайличенко оцінив перспективи поточного сезону УПЛ, який був зупинений через пандемію коронавірусу.

Читайте такожДинамо значно продовжило карантин для команди

Спеціаліста цитує прес-служба клубу.

Відео дня

"Відверто кажучи, я не знаю, чим думають керівники нашого футболу в УАФ і УПЛ. Було очевидно, що чемпіонат треба зупинити або після двох кіл, або потім доведеться догравати повністю, а не затверджувати його підсумки після 23-х турів. Зараз будуть розмови, мовляв, я шукаю собі виправдання. Нічого подібного!

Є ж логіка: якщо ми розпочали другу частину чемпіонату, то його вже треба дограти. На мій погляд, всі пункти регламенту - особисті зустрічі, різниця м'ячів і т. д. - повинні вступати в силу після того, як зіграні всі матчі. Враховуючи всі обставини, логічно було взагалі зупинитися після двох кіл, коли всі команди були в рівних умовах, коли були зіграні всі матчі один з одним. І потім приймати рішення, що робити далі", - заявив Михайличенко.

Тренер також зазначив, що постійно знаходиться на зв'язку з командою:

"Насамперед, це щоденне телефонне спілкування. Ми регулярно спілкуємося з гравцями, дізнаємося їхні новини, плани, настрій. Я б не назвав це контролем. Думаю, що всі чудово розуміють - проконтролювати в даній ситуації їх відношення до справи просто неможливо.

У нас все будується на нормальних, людських, довірчих відносинах. Ці люди дорогі мені - їх здоров'я, настрій, ситуація з рідними мене завжди цікавлять. На даному етапі між нами немає взаємин "гравці-тренер", тут можна говорити про більш близьке спілкування".

У 23-му турі УПЛ, який став останнім перед паузою на карантин, кияни зіграли внічию з "Десною" (1:1), а "Зоря" обіграла "Шахтар" (1:0), завдяки чому луганчани обійшли столичну команду.

УНІАН раніше повідомляв про те, що президент "Динамо" Суркіс звинуватив УАФ в бездіяльності в період пандемії коронавірусу.