Вся братія лаври зробила тести на COVID - 19 / Фото: lavra.ua

Києво-Печерську лавру закрили для парафіян, а вся братія на чолі з митрополитом Павлом зробили тести на коронавірус.

Читайте такожЗ 6 квітня перебування на вулицях у масках стає обов'язковим

Про це йдеться в повідомленні на офіційному сайті Лаври.

Відео дня

"У Свято-Успенській Києво-Печерській лаврі з цього моменту і до моменту офіційного закінчення національного карантину богослужіння будуть відбуватися в закритому режимі (з онлайн-трансляцією), без участі парафіян і прочан", - йдеться в повідомленні.

Як і раніше, у період карантину у лаврі відбуваються всі статутні богослужіння і проводиться відеотрансляція богослужінь великих свят, суботніх і недільних днів, Страсної седмиці.

Також повідомляється, що братія лаври провела тестування на наявність коронавірусу. Разом з усіма лабораторне дослідження в комплексі з медичним оглядом пройшов Намісник Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел.

"Результат обстеження буде відомий найближчим часом. Зараз скарг на самопочуття у владики немає", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, раніше Києво-Печерська лавра, де проводить богослужіння УПЦ МП закликала ігнорувати карантин через загрозу поширення коронавірусу. Священики просили вірних приходити до храмів і причащатися.

Читайте також: