Палкін зазначив, що європейські клуби потребують підтримки ФІФА / фото: ФК Шахтар

Генеральний директор донецького "Шахтаря" Сергій Палкін зазначив, що клуб несе серйозні збитки у зв'язку з карантином через пандемію коронавірусу.

Читайте такожЛегенда Шахтаря Срна випробував на собі тест на коронавірус (відео)

Функціонер дав коментар в ефірі програми "Великий футбол".

Відео дня

"Сьогодні карантин на нас впливає, якщо дивитися на результат за доходами. Падає прибутковість від телебачення, відвідуваності матчів і так далі. Якщо дохідна частина істотно падає в європейському футболі, ФІФА повинна запропонувати варіанти, яким чином нам компенсувати те, що ми втрачаємо в дохідній частині.

Все танцює від економіки. І наскільки сильна буде економіка в Україні та Європі, настільки сильним буде футбол. Тому, сьогодні одна з головних задач ФІФА: розглянути та затвердити певні принципи та заходи для підтримки клубів не тільки в слаборозвинених економіках, але і європейських клубів, в тому числі", - заявив Палкін.

Гендиректор "гірників" зазначив, що командна комунікація в клубі збереглася:

"З головним тренером ми говоримо кожні три дні. Тренерський штаб регулярно спілкується з усіма футболістами, благо, що вже існують технології, до яких можна підключити до 50 осіб. Вони регулярно спілкуються, наші медики щодня отримують звіт від футболістів, в якому вони стані, щоб все було на контролі, і ми всі стежили за цим карантинним процесом".

Нагадаємо, чемпіонат України з футболу був зупинений на невизначений термін через пандемію коронавірусу. У країні введено карантин.

УНІАН раніше повідомляв про те, що президент "Динамо" Суркіс звинуватив УАФ в бездіяльності в період пандемії коронавірусу.