У Києві влада не збирається вимикати ліфти, запевнив Кличко / фото УНІАН

Мер Києва Віталій Кличко спростував інформацію, що в місті можуть відключити ліфти для протидії поширенню коронавірусу.

Читайте такожПосилений карантин на Буковині: Чернівецьку область закрили на в’їзд та виїздЯк передає кореспондент УНІАН, про це він сказав на брифінгу, коментуючи поширення в соціальних мережах інформації, що нібито міська влада планує відключити ліфти в будинках, аби зупинити розповсюдження інфекції.

"Міська влада не збирається вимикати ліфти. Зрозуміло, що на ліфтових кнопках збирається багато бактерій. Комунальні керуючі компанії, згідно з графіком, обробляють ліфтові кабіни дезінфікуючими засобами. Якщо ліфт у вашому будинку не працює, це не означає, що його відключили міські служби. А означає, що є несправність і її усувають. Із заявкою щодо несправності ліфта звертайтеся в контактні центри міста 15-51 або 15-57", - наголосив Кличко.

Відео дня

Він додав, що комунальні служби проводять дезінфекцію приміщень житлового фонду. "Обробляють дезінфекторами під’їзди в будинках - ручки на дверях та вікнах, ліфтові кабіни, перила, місця, до яких люди торкаються найбільше. У Києві, нагадаю, 11,5 тисяч житлових будинків", - сказав Кличко.

Раніше УНІАН повідомляв, що у Києві за добу кількість хворих на COVID-19 зросла на 22 особи.

Читайте також: