Санаторії готові приймати на обсервацію / facebook.com/Ukrprofzdravnitsa

Об’єктами обсервації для громадян України, які повертаються з-за кордону, стануть санаторії «Укрпрофоздоровниці».

Читайте також3500 гривень за 14 днів: які умови обсервації готують для українців, що повертаються із-за кордонуПро це йдеться в повідомленні начальнику відділу маркетингу та реклами ПрАТ «Укрпрофоздоровниця» Анна Десятова на Facebook-сторінці товариства.

Першим приймати українців на обсервацію почав «Клінічний санаторій ім. Пирогова» (санаторій «Куяльник»).

Відео дня

Санаторій буде приймати людей для проходження обсервації терміном на 14 діб з дотриманням вимог і рекомендацій головного державного санітарного лікаря України.

Зараз до «Куяльника» вже прибувають перші групи для проходження обсервації. В «Укрпрофоздоровниці» запевнили, що колектив санаторію, інфраструктура і номера повністю готові до прийому і розміщення. Персонал санаторію забезпечений засобами індивідуального захисту, санітарними і дезінфікуючими засобами, а працівники пройшли інструктаж і готові до роботи в режимі обсервації.

Гостей будуть розміщувати в двомісних номерах категорії «стандарт покращений» із забезпеченням триразового харчування. Всі номери мають комфортні умови для проживання з підключенням до інтернету і телебачення. Всього санаторій «Куяльник» може прийняти на обсервацію понад 1000 осіб одночасно.

Туристів селитимуть у двомісні номери / facebook.com/Ukrprofzdravnitsa

Крім того до прийому людей на обсервацію готуються санаторії «Жовтень» і «Україна», під Києвом. Технічно прийняти українців для проходження обсервації готові 12 здравниць «Укрпрофоздоровниці».

Водночас поки невідомо, чи будуть українці проходити обсервацію своїм коштом або за кошти місцевого та державного бюджетів.

«Поки можливі 2 варіанти: коли санаторій приймає людей на безоплатній основі з відшкодуванням фактично понесених витрат з місцевого або державного бюджету, або коштом самих громадян, які будуть перебувати на обсервації. Вартість розміщення для них буде складає 3000 грн за 14 діб за 1 людину, без харчування. Планується, що персонал санаторіїв, залучений до роботи для забезпечення обсервації людей, буде отримувати втричі збільшену заробітну плату», – пояснила Десятова.

Раніше УНІАН повідомляв, як проходить обсервація українців, які повернулися з Балі.