REUTERS

В Одесі троє з 27 інфікованих COVID-19 перебувають у тяжкому стані.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні під час засідання оперативного штабу заявила директор департаменту охорони здоров'я Одеської міськради Олена Якименко.

Читайте такожКоронавірус в Україні 2020: останні новини станом на 6 квітня (онлайн)

Відео дня

Вона зазначила, що, станом на ранок 6 квітня, на стаціонарному лікуванні в міській клінічній інфекційній лікарні перебувають 16 пацієнтів з лабораторно підтвердженим діагнозом COVID-19. З них 10 осіб - жителі Одеси, решта - з районів області.

«Із загальної кількості пацієнтів троє людей перебувають у тяжкому стані», - заявила Якименко, додавши, що до апаратів ШВЛ їх поки що не підключали.

Ще десять пацієнтів - у стані середньої тяжкості, троє - у задовільному стані, розглядається питання про їх виписку зі стаціонару.

За даними Якименко, із 27 осіб з підтвердженим діагнозом - 17 одеситів, зокрема, 9 чоловіків і 8 жінок.

Інфікованих віком від 19 до 29 років - 1 особа, від 30 до 39 років - 3 особи, віком 40-49 років - двоє, 50-59 років - п'ятеро, 60-69 - четверо, старше 70 років - 1 особа.

Із 17 березня до міської клінічної інфекційної лікарні надійшло 279 осіб з підозрою на коронавірус, з них 90 - з пневмонією.

Читайте такожСередній темп приросту випадків коронавірусу в Україні становить 27% - МОЗ

«Сьогодні силами мобільних бригад дослідження за допомогою експрес-тестів проведуть ще трьом пацієнтам, які перебувають на самоізоляції», - повідомила Якименко, уточнивши, що в місті створено три такі мобільні бригади. Вони виїжджають додому до хворих, яких досліджують за допомогою «швидких» тестів, а також можуть зробити забір матеріалу для ПЛР-дослідження.

Як уточнили в прес-службі Одеської обласної державної адміністрації, 27-й інфікований був зареєстрований 5 квітня.

Діагноз підтверджено у жителя Одеси, 1963 р.н., якого госпіталізовано до міської інфекційної лікарні.

Читайте також: