Поліція контролює дотримання правил карантину / фото УНІАН

Поліцейські Києва з початку обмежувальних заходів склали понад 530 адміністративних протоколів через порушення правил карантину.

Як повідомляє Відділ комунікації поліції Києва, у ході превентивних рейдів столичні правоохоронці продовжують виявляти порушення у сфері карантинних обмежень у громадських місцях, зокрема, на спортивних майданчиках, у парках, скверах та транспорті.

Читайте також"Із храму нікого не виженемо": в ПЦУ розповіли про богослужіння на Благовіщення та Вербну неділю

Відео дня

У поліції нагадують, що згідно з рішенням Кабміну, відсьогодні громадянам забороняється знаходитися у громадських місцях без засобів індивідуального захисту та документів, що посвідчують особу, збиратись групами більше двох осіб, крім випадків службової необхідності та супроводу дітей, відвідувати парки, сквери, зони відпочинку, спортивні та дитячі майданчики, лісопаркові та прибережні зони, перебувати в громадських місцях особам, які не досягли 14 років без супроводу повнолітніх.

За словами начальника управління превентивної діяльності головного управління Нацполіції у Києві Ігоря Бойка, з початку обмежувальних заходів поліцейські столиці вже склали понад 530 адміністративних матеріалів за ст. 44-3 (порушення правил щодо карантину людей) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Санкція цієї статті передбачає штраф у розмірі від однієї до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Як наголосив Бойко, на даний час найбільше порушень зафіксовано з боку співробітників підприємств та їх керівників, які надавали послуги, порушуючи встановлені заборони, а також водіїв транспортних засобів.

Сьогодні правоохоронці склали три адміністративні протоколи за недотримання правил карантинних обмежень у столичному Гідропарку.