Чоловіка посадили під домашній арешт до 3 червня / Фото Pietro Izzo via Flickr

Підозрюваний у нападі на журналістів у столичному Гідропарку перебуватиме під домашнім арештом.

Як повідомляє прес-служба прокуратури Києва, за клопотанням місцевої прокуратури N 4 Дніпровський райсуд обрав запобіжний захід у вигляді домашнього арешту чоловіку, який підозрюється у нападі на знімальну групу телеканалу "ZIK" 2 квітня у Гідропарку.

Читайте такожПерший день посилених обмежень: як Київ пережив карантинний понеділок (фоторепортаж)

Відео дня

Чоловіку повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів), ч. 2 ст. 345-1 (погроза або насильство щодо журналіста) Кримінального кодексу України.

Строк дії запобіжного заходу суд визначив до 3 червня включно.

Як повідомляв УНІАН, 2 квітня в Києві було відкрито два кримінальних провадження за фактами нападів у Гідропарку на знімальні групи телеканалів ZIK та «Еспресо». Журналісти зазнали нападів під час підготовки репортажів про дотримання киянами карантинних обмежень.

Чоловік, який перебував на спортивному майданчику, обурився у відповідь на зауваження журналістів про те, що він порушує карантин. Він напав на першу знімальну групу і пошкодив їх техніку.

Через деякий час на цей спортмайданчик прибули журналісти іншого телеканалу і почали зйомку аналогічного репортажу. Під час зйомки інший чоловік вчинив напад на цю знімальну групу, застосувавши фізичну силу до журналістки і пошкодивши знімальну техніку.

Загалом тілесні ушкодження отримали двоє журналістів і оператор.

Постраждалі представники ЗМІ звернулися з відповідною заявою в поліцію, а також повідомили прикмети нападників.

3 квітня поліція затримала одного з нападників, ним виявився житель Броварів 1965 року народження.