Ілюстрація REUTERS

У Міністерстві охорони здоров'я готують наказ щодо розгортання тимчасових госпіталів для розміщення хворих на COVID-19.

Читайте такожКоронавірус в Україні та світі: найважливіше за 7 квітняЯк передає кореспондент УНІАН, про це під час онлайн-брифінгу повідомив заступник міністра охорони здоров’я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко, відповідаючи на запитання журналістів.

"Такі ідеї є. І наразі в Міністерстві охорони здоров'я проходить погодження наказ МОЗ про рекомендації до розгортання тимчасових госпіталів для розміщення пацієнтів з коронавірусною хворобою", - сказав Ляшко.

Відео дня

За його словами, пропонується розгортати такі госпіталі для тих, в кого буде легкий перебіг хвороби, але в кого не буде можливості «ізолюватись на добу у зв'язку з тими чи іншими певними причинами».

Ляшко додав, що в таких тимчасових госпіталях лікарі зможуть якісніше здійснювати нагляд за хворими, і, в разі необхідності, транспортувати пацієнтів до закладів охорони здоров'я, де можна проводити реанімаційні заходи.

Як повідомляв УНІАН, в Україні станом на 9.00 7 квітня зафіксовано 1 тис. 462 випадки коронавірусної хвороби. 45 осіб померли від COVID-19, 28 пацієнтів одужали.

Читайте також: