Валентина Бур'янова затримали після того, як він вплав дістався на інший берег у Гідропарку. Фото: Київ Оперативний

Київський любитель спорту Валентин Бур'янов, який прославився як "плавець з Гідропарку", розповів про свій конфлікт з правоохоронцями.

Чоловік розкритикував заходи боротьби влади з коронавірусною інфекцією і прокоментував ситуацію, повідомляє "Страна".

"Коли вийшов з води, було відчуття абсурду. Я сказав поліцейським, що їх дії неправомірні, вони виконують злочинний наказ і будуть нести відповідальність. Вони мені сказали: "Значить будемо нести". Ось така у нас була дискусія", - заявив Він.

Читайте такожШанс є: МОЗ спрогнозували послаблення карантину, але за однієї умови

Чоловік займається спортом непрофесійно, для себе. Каже, що пішов у заплив, тому що вважає за необхідне боротися за свої права і свободи.

"Коли кажуть, що спортсмен не може кілька тижнів без спорту, звичайно, є винятки. Люди по-різному відреагували: хтось підтримав, а хтось ні. Хтось побачив в цьому необхідність спортсмену займатися, але є необхідність боротися за свої права. Коли доплив до середини річки, то були судоми, але потім адаптувався і друга половина - відмінно. Коли я побачив кількість поліцейських, це було абсурдно. Я що, Пабло Ескобар? Вони б ще вертушку підняли, ну, хлопці, я піском кидатися буду чи що. Я не порушив закон, тому не повинен платити штраф. Карантин повинен бути раціональним і не повинен знищувати країну", - заявив учасник інциденту.

Сьогодні, 7 квітня, суд у Києві має розглянути його справу. Підтримати Валентина Бур'янова прийшла й екс-нардеп Надія Савченко.

"Я люблю водні види спорту, тому хочу підтримати плавця, який має право вільно пересуватися як по землі, так і по воді в Україні. Навіть по повітрю, якщо він захоче. Він не повинен платити штраф, тому що він не чинив опору поліції. Він плавав, він має на це конституційне право. Поліція виконує накази влади, які не є адекватними", - заявила Надія Савченко.

Як повідомляв раніше УНІАН, вранці в понеділок, коли почали діяти посилені правила карантину, в київському Гідропарку, де поліція взяла під охорону спортивний майданчик, почався конфлікт. Чоловік, якого не пустили на спортмайданчик, намагався туди потрапити, перепливши річку, поліцейські зловили його на іншому березі.