Парафіяни Московського патріархату не дотримуються карантин / Фото: Facebook Владислава МалиновськогоПарафіяни Московського патріархату не дотримуються карантин / Фото: Facebook Владислава Малиновського

7 квітня в храмах Житомира зібралося багато парафіян, які свідомо ігнорують заборону на масові заходи під час карантину через коронавірус.

У цей день православні відзначають свято Благовіщення, з чим і пов'язана активність віруючих, повідомляє Обозреватель.

Примітно, що натовпи людей були помічені біля храмів УПЦ МП. Особливо людно було біля Спасо-Преображенського собору в Житомирі. Фото опублікував на своїй сторінці в Facebook місцевий житель Владислав Малиновський.

Відео дня

Читайте такожУ Кіровоградській області підтверджено 54 випадки захворювання на COVID-19

Чоловік зазначив, що митрополит Житомирський і Новоград-Волинський Никодим УПЦ МП ризикує повторити долю настоятеля Києво-Печерської Лаври владики Павла, який разом зі ще 4 ченцями вже заразився коронавірусом через ігнорування карантину.

Також безліч парафіян прийшли до церкви на території Вільского (руського) кладовища у Житомирі. Фото опублікував житомирянин Артем Олановский.

Судячи з них, церкву вирішили відвідати переважно літні люди, які найчастіше помирають від коронавірусу. "Карантин? Ні, не чули", – обурився автор.

Як повідомляв раніше УНІАН, незважаючи на посилення карантинних обмежень, в Житомирі біля ринку вранці 7 квітня зібрався натовп покупців.

Читайте також: