Сумчанка подолала коронавірус / Ілюстрація REUTERS

Мешканка міста Суми, в якої 25 березня виявили коронавірус, за результатом двох тестів визнана здоровою.

Читайте такожВ Ужгороді у двох медиків міської лікарні підтверджено коронавірус

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні під час щоденного онлайн брифінгу в Сумській облдержадміністрації повідомив в.о. директора державної установи «Сумський обласний лабораторний центр МОЗ України» Володимир Збаражський.

Відео дня

«Перша хвора, в якої було діагностовано коронавірус, здорова. Друге дослідження, яке ми провели, показало, що в неї вже немає вірусу. І я думаю, що вона, вже може сьогодні, а може й протягом трьох днів на цьому тижні, піти додому», – наголосив посадовець.

Він підкреслив, що стосовно цієї людини було багато галасу, начебто вона, будучи вже зараженою, перебувала на роботі і контактувала з іншими людьми.

«Проте в осіб, які контактували з нею, не підтверджено коронавірус. Тобто жінка своєчасно звернулася. Відповідним чином вона була госпіталізована, вилікувана, і на сьогоднішній день відзначаєм позитивний результат», – зазначив керівник лабораторного центру.

На уточнююче запитання кореспондента УНІАН, чи це перший випадок одужання пацієнта від COVID-19 на Сумщині, Збаражський відповів ствердно.

За інформацією прес-служби Сумської міської ради, перша людина, яка одужала від COVID-19, це жителька Сум, яка повернулася 10 березня з Праги, де перебувала у відпустці.

«Наявність вірусу у неї було лабораторно підтверджено 25 березня, після чого її госпіталізували до обласної інфекційної лікарні», – зазначається у повідомленні.

Як зазначають місцеві ЗМІ, йдеться про співробітницю податкової інспекції, яку в соцмережах звинувачували в тому, що вона, після повернення з-за кордону, начебто вийшла на роботу й видавала довідки відвідувачам податкової.

Як повідомляв УНІАН, станом на ранок 7 квітня в Україні зафіксовано 1 тис. 462 випадки коронавірусної хвороби, 45 осіб померли, 28 - одужали.

Читайте також: