/ Ілюстрація REUTERS

У Міністерстві охорони здоров'я уточнили інформацію щодо тестувань на коронавірус, заявивши, що в Україні готові проводити за тиждень 30 тисяч тестувань.

Про це йдеться у повідомленні на сайті МОЗ.

Читайте такожКоронавірус в Україні 2020: останні новини станом на 7 квітня (онлайн)

Відео дня

Зокрема, за словами заступника міністра охорони здоров’я - головного державного санітарного лікаря України Віктора Ляшка, сьогодні України готова проводити тестування у вірусологічних лабораторіях до 30 тис. на тиждень методом ПЛР-дослідження. Також, за його словами, Україна має можливості розширити тестування до 80 тис. тестів на тиждень.

«Наразі ми маємо ситуацію, коли тестуємо близько 1,5 тис. зразків на день. Ми дивимось завантаженість вірусологічних лабораторій, на сьогодні вони не завантажені на 100 відсотків. Від цього переглядаємо алгоритм доставки і дослідження зразків», - зазначив Ляшко.

Як повідомляв УНІАН, раніше сьогодні, 7 квітня, заступник міністра охорони здоров’я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко під час онлайн-брифінгу сказав, що в Україні медзаклади готові за добу проводити 30 тис. тестувань на коронавірус. «Україна готова проводити наразі 30 тисяч тестувань на добу», - сказав Ляшко і уточнив, що мова йде про тестування у вірусологічних лабораторіях методом ПЛР.

Читайте також: