прикордонників ізолювали після контактів із хворими / фото dpsu.gov.ua

В ізоляції та під спостереженням медиків перебувають понад 60 прикордонників, які контактували із хворими на COVID-19.

Як ідеться у повідомленні на сайті Державної прикордонної служби, усі прикордонники, які долучаються до контрольних процедур, забезпечені засобами індивідуального захисту, а керівництво служби постійно контролює наявну в органах охорони кордону кількість засобів захисту та їх своєчасне поповнення.

Читайте також"Була велика паніка": дружина українського футболіста перехворіла на коронавірус

Відео дня

"Медичний персонал відомства постійно відстежує стан здоров’я кожного військовослужбовця, а також забезпечується негайна ізоляція особового складу, який долучався до температурного скринінгу та перевірки документів осіб, у яких після перетину кордону діагностували захворювання. При цьому для оперативного реагування на загрози і не допуску поширення захворювання серед прикордонників, Держприкордонслужба постійно підтримує зв’язок з МОЗ та центрами громадського здоров’я на предмет обміну інформаціє щодо осіб у яких підтвердилося захворювання", - йдеться в повідомленні.

За даними ДПСУ, від середини лютого під спостереженням медиків перебувало близько 300 прикордонників, станом на 7 квітня через контакт з хворими на коронавірус в ізоляції та під спостереженням медиків перебувають понад 60 військовослужбовців Держприкордонслужби.

"Відомчі заклади охорони здоров’я за умови надходження готові приймати хворих на коронавірус з легким та середнім перебігом захворювань, а Головний військово-медичний клінічний центр – із більш тяжким перебігом", - зауважили в ДПСУ.