Ілюстрація REUTERS

Влада розглядає поетапне пом’якшення карантину, яке має розпочатися вже з 14 квітня.

Про це йдеться у проекті рішення Ради національної безпеки та оборони, повідомила у Telegram шеф-редактор LB.ua Соня Кошкіна.

Читайте такожУряд може залишити часткові карантинні обмеження до вересня – ЗМІ

Відео дня

Згідно з цим планом, вже у квітні відкриються невеличкі магазини, площею до 400 квадратних метрів, а також усі будівельні та садові комплекси незалежно від площі, пише видання.

З 1 травня відкриються інші магазини, торгові центри, перукарні, ресторани та косметичні салони. Тоді ж відновиться навчальний процес у школах.

Відкривати кордон РНБО поки не планує, зазначають журналісти.

Святкування Великодня забороняти не будуть. Водночас чинні обмеження не дозволяють відвідувати гостей.

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів затвердив обмежувальні заходи через загрозу епідемії коронавірусу нового типу COVID-19. Діяти вони будуть з 12 березня до квітня.

Всі освітні установи - дитячі садки, школи та виші - були закриті на карантин. За кілька днів було прийнято рішення закрити всі ресторани, кафе, кінотеатри, розважальні заклади, спортивні клуби, магазини, окрім продуктових. Також була введена заборона на проведення масових заходів.

Також з 17 березня було остаточно закрито кордон України для іноземців та припинено рух транспорту, окрім власного автотранспорту, - як всередині країни, так і за кордон.