Ілюстрація REUTERS

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України повідомило про першу смерть від коронавірусу в ОРДЛО.

Як йдеться в повідомленні на сайті міністерства, станом на 7 квітня в ОРДО визнали наявність 6 хворих на COVID-19, наголошуючи на відсутності летальних випадків.

"Водночас, за наявною інформацією, 4 квітня у Центральній районній лікарні м. Амвросієвка помер громадянин, інфікований коронавірусом. Цей факт замовчується, відповідна медична документація вилучена", - наголосили в міністерстві.

Відео дня

Також в Мінрегінтеграції зауважують, що у м. Кадіївка (знаходиться на території ОРЛО) у Центральній міській багатопрофільній лікарні лікарями-вірусологами з Росії проводиться щоденний огляд бойовиків так званого "армійського корпусу", при цьому цивільне населення позбавлене належної медичної допомоги.

Читайте такожУ Чернівецькій області зафіксували 25 нових випадків коронавірусу

"Водночас, за інформацією МКЧХ, вже до кінця поточного тижня організація планує направити на Донбас нову партію гуманітарної допомоги, в тому числі і для боротьби з коронавірусом. Відтак, вантаж міститиме тести для виявлення коронавирусу, апарати штучної вентиляції легенів, маски, рукавички та інше. При цьому, за даними МКЧХ, з боку окупаційних адміністрацій запит на гуманітарну допомогу, як і раніше, не надходив", - йдеться в повідомленні.

У міністерстві наголошують, що це вкотре підтверджує те, що, незважаючи на погіршення епідеміологічної ситуації, окупанти продовжують приховувати реальний стан речей.

"Ситуація погіршується нестачею медичного персоналу, тестових систем та недостатньої кількості місць у лікувальних закладах", - додали в міністерстві.

Читайте також: