Закупівля апаратів ШВЛ в Україні відбувається досить проблематично / фото: gre4ka.info

Заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко пояснив ситуацію, яка склалася із закупівлею апаратів для штучної вентиляції легень.

Як передає кореспондент УНІАН, на онлайн-брифінгу він зауважив, що «при наявності ресурсів, які є сьогодні в обласних бюджетах, які виділені для посилення матеріально-технічної бази лікарень, які визначені для надання медичної допомоги хворим з коронавірусною хворобою, ми бачимо, що досить проблематично і досить тяжко відбувається закупівля апаратів ШВЛ».

Читайте такожКоронавірус в Україні та світі: найважливіше за 8 квітня

Відео дня

«Тому учора на зустрічі, яку проводив президент з прем'єр-міністром, до якої були залучені голови ОДА, мери великих міст, міністр охорони здоров'я запропонував залучити до проведення закупівель державне підприємство «Медичні закупівлі України». Саме це підприємство готове сьогодні укладати контракти з виробниками апаратів для ШВЛ для того, щоб приймати заявки з областей, закуповувати їх централізовано і доставляти до тих, хто проплачує з обласних бюджетів», - пояснив він.

Водночас, Ляшко зазначив, що деякі світові виробники апаратів ШВЛ відкрили технічні характеристики.

«Вони направили їх до МОЗ. МОЗ також розсилає їх всім, хто цікавиться, і ми сподіваємося, що і вітчизняні виробники будуть використовувати і виробляти апарати ШВЛ», - додав заступник міністра.

Як повідомляв УНІАН, в Україні уже зафіксовано 1668 випадків коронавірусної хвороби COVID-19, з них 52 летальні, 35 людей одужали.

Читайте також: