Супрун заявила, що «Протефлазід» - відвертий фуфломіцин і не лікує коронавірус / фото УНІАН

Коронавірус в Україні пропонують лікувати противірусним препаратом вітчизняного фармвиробника під назвою "Протефлазід".

Уляна Супрун переконана, що подібні ліки не зможуть надати ефективну допомогу і пояснила, чому. Про це повідомляє «РБК-Україна».

Читайте такожВ Україні різко зросла кількість інфікованих коронавірусом, жертв вже 52

Відео дня

За словами колишньої глави МОЗ, керівники певних наукових установ намагаються фактично «впарити» дані ліки як нібито порятунок від COVID-19. Також медик у своєму Facebook звинуватила Національну академію медичних наук України в занятті лженаукою.

Супрун розповіла, що в мережі сплив лист президента НАМНУ Віталія Цимбалюка до прем'єр-міністра Дениса Шмигаля з проханням звернути увагу «на відвертий фуфломіцин» для профілактики та лікування коронавірусу.

Препарат «Протефлазід» екс-чиновник назвала сумішшю трав, розчинених у спирті.

«Ці «ліки» не включені до жодних міжнародних протоколів, не мають доказової ефективності, не дослідили в реальних наукових дослідженнях, а в основному у тих, які оплачували виробники цього диво-препарату», - йдеться у публікації.

Супрун стверджує, що в складні для країни й всього світу часи «такі «ноу-хау» "впарюють" керівники наукових установ, які існують на чималі кошти платників податків, і десятиліттями наживаються на імітації наукової діяльності».