REUTERS

Міністерство юстиції підтримує ідею звільнення засуджених, але не масового, а в обмеженій та обґрунтованій кількості.

Про це у Facebook повідомив міністр юстиції Денис Малюська.

Читайте такожВеликдень на карантині: Зеленський та Епіфаній обговорили формат святкових богослужінь

Відео дня

При цьому він зауважив, що мова лише про тих, хто не становить небезпеку для суспільства. Інакше такий крок «не тільки не зменшить кількість хворих, але збільшить їх, а також істотно погіршить криміногенну ситуацію».

За словами Малюськи, нині розроблено законопроект про амністію близько 900 засуджених. Мін'юст ініціює також зміни до законодавства, які дозволять зменшити кількість нових людей, котрих направляють у СІЗО або установи відбування покарань.

"Але ми не ініціюємо та не підтримуємо масових заходів зі звільнення десятків тисяч засуджених. Такі процеси повинні відбуватися лише поступово, підготовлено та контрольовано без створення небезпеки для суспільства", – наголосив Малюська.

Як повідомляв УНІАН, 3 квітня уряд посилив карантинні заходи.

Згідно з відповідною постановою, з 6 квітня до 24 квітня заборонено: перебування в громадських місцях без респіратора або захисної маски; переміщення групою осіб більш ніж дві особи, крім випадків службової необхідності та супроводження осіб, які не досягли 14 років; перебування в громадських місцях осіб, які не досягли 14 років, без супроводу дорослих.

Також заборонено відвідування парків, скверів, зон відпочинку, лісопаркових та прибережних зон, крім вигулу домашніх тварин однією особою та у випадку службової необхідності; спортивних та дитячих майданчиків; проведення всіх масових заходів; перебування на вулицях без документів, що посвідчують особу; самовільно залишати місця обсервації.