В Україні поки не послаблюватимуть карантин \ фото УНІАН

В Україні наразі не пом’якшуватимуть карантинні заходи, особливо з урахуванням Великодніх свят, коли існує загроза скупчення людей і чимало українців повертаються додому на святкування.

Читайте такожБоротьба з COVID-19 в Україні: експерти оцінили ефективність і виправданість карантинних обмежень

Як повідомляє прес-служба Офісу президента, такої згоди дійшли учасники традиційної наради під головуванням президента України Володимира Зеленського щодо боротьби з коронавірусом.

Відео дня

«Наразі не можна говорити про пом’якшення карантинних заходів, особливо з урахуванням Великодніх свят, коли існує загроза скупчення людей і чимало українців повертаються додому на святкування», - йдеться в повідомленні.

До того ж, не пом’якшувати карантинні заходи закликали у Всесвітній організації охорони здоров’я, сказано в повідомленні.

«Карантин – це те, що нас рятує. Завдяки тому, що ми запровадили його вчасно, поширення коронавірусу відбувається не так швидко. Ми бачимо, що багато українців відповідально ставляться до карантину, хоча це нелегко. Ми ж маємо бути відповідальними щодо людей і зробити все, аби полегшити їхнє життя у цей час», – сказав Зеленський.

Як повідомляв УНІАН, в Україні станом на 9:00 8 квітня зафіксовано 1668 випадків коронавірусної хвороби COVID-19, з них 52 летальні, 35 пацієнтів одужали.