3 квітня уряд посилив карантинні заходи / УНІАН

Режим обмежувальних та карантинних заходів в Україні, встановлений до 24 квітня, найімовірніше, буде продовжено.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду.

Читайте такожВ Україні вирішили наразі не пом’якшувати карантинні заходи

Відео дня

"Ще раз хочу підкреслити, що Україна не може дозволити собі 2-3 місяці сидіти на дивані, тому економіку треба буде запускати. Це надзвичайно важливе питання. Якщо буде зафіксовано динаміку зниження захворюваності, то лише в травні місяці ми почнемо вести розмову про можливе послаблення карантинних заходів. Це точно не буде зроблено з 14 квітня, як було розповсюджено в деяких фейкових інформаціях", - заявив він.

"Наголошую, що протягом квітня ми не відступимо від того карантинного режиму, який запроваджений і буде провадитися до встановленого 24 квітня і, можливо, скоріш за все, буде продовжений до початку травня. У травні за умов позитивної динаміки ми запустимо економіку за визначеним планом", - наголосив Шмигаль.

Як повідомляв УНІАН, 3 квітня уряд посилив карантинні заходи.

Згідно з відповідною постановою, з 6 квітня до 24 квітня заборонено: перебування в громадських місцях без респіратора або захисної маски; переміщення групою осіб більш ніж дві особи, крім випадків службової необхідності та супроводження осіб, які не досягли 14 років; перебування в громадських місцях осіб, які не досягли 14 років, без супроводу дорослих.

Також заборонено відвідування парків, скверів, зон відпочинку, лісопаркових та прибережних зон, крім вигулу домашніх тварин однією особою та у випадку службової необхідності; спортивних та дитячих майданчиків; проведення всіх масових заходів; перебування на вулицях без документів, що посвідчують особу; самовільно залишати місця обсервації.