Ілюстрація / REUTERS

Україна 7 квітня отримала рекомендацію від ВООЗ продовжити карантин, оскільки це ефективний засіб порятунку життів громадян.

Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Читайте такожМОЗ дало рекомендації щодо поховання померлих від коронавірусу

Відео дня

«Вчора Україна отримала рекомендацію від ВООЗ продовжити карантин, тому що це ефективний засіб порятунку життів українців. Тож наголошую, що протягом квітня ми не відступимо від запроваджених обмежень», - заявив він.

Він зазначив, що Україна обов’язково повернеться до звичного способу життя: «Ми ще погуляємо парками, з’їздимо до друзів, сходимо до кав’ярні. Однак, на жаль, це точно буде не цього квітня. Карантинні заходи неодмінно будуть послаблені. Але про це можна буде говорити лише в травні, за умови зниження динаміки захворюваності на COVID-19 в Україні».

За його словами, вже зараз уряд працює над відповідним планом, де буде чітко розписано, які саме обмежувальні заходи та з якої дати будуть скасовані. І уряд обов’язково повідомить про це громадськість.

Як повідомляв УНІАН, 3 квітня уряд посилив карантинні заходи. Згідно з відповідною постановою, з 6 квітня до 24 квітня заборонено: перебування в громадських місцях без респіратора або захисної маски; переміщення групою осіб більш ніж дві особи, крім випадків службової необхідності та супроводження осіб, які не досягли 14 років; перебування в громадських місцях осіб, які не досягли 14 років, без супроводу дорослих.

Також заборонено відвідування парків, скверів, зон відпочинку, лісопаркових та прибережних зон, крім вигулу домашніх тварин однією особою та у випадку службової необхідності; спортивних та дитячих майданчиків; проведення всіх масових заходів; перебування на вулицях без документів, що посвідчують особу; самовільно залишати місця обсервації.

В Україні станом на 9:00 8 квітня зафіксовано 1668 випадків коронавірусної хвороби COVID-19, з них 52 летальні, 35 пацієнтів одужали.