Українці на карантині пересіли на велосипеди / фото УНІАН

Вже кілька тижнів в Україні діють суттєві обмеження, пов'язані з карантином. Запроваджено їх з метою недопущення поширення коронавірусу шляхом масових контактів між людьми у громадських місцях. Значні зміни, як мінімум, до 24 квітня, діють у сфері пасажирських перевезень. Громадський транспорт працює в обмеженому режимі, а пускають до нього виключно за перепустками. Їх видають медикам, рятувальникам, поліції та представникам інших критично важливих професій.

У зв'язку з цим багато українців були змушені звести до мінімуму власне пересування по вулицях. Але, без крайньої потреби все ж не обійтися. Багатьом потрібно відвідати магазини, супермаркети, аптеки тощо. Для цього люди нерідко використовують велосипеди, кількість яких на вулицях помітно збільшилася. Наскільки законно використання велосипеда під час карантину - читайте нижче.

Транспорт під час карантину: що заборонено

  • регулярні і нерегулярні перевезення пасажирів автомобільним транспортом у міському, приміському, міжміському, внутрішньообласному і міжобласному сполученні;
  • перевезення пасажирів метрополітенами Києва, Харкова та Дніпра;
  • перевезення пасажирів залізничним транспортом;
  • регулярні авіарейси у внутрішньому та міжнародному сполученні.

Чи можна користуватися велосипедом

В одному зі своїх недавніх рішень Кабмін змінив попередню постанову, дозволивши українцям пересуватися на велосипедах. Зокрема, з початку квітня в Україні дозволили діяльність з продажу, оренді, техобслуговування та ремонту транспортних засобів, у тому числі - велосипедів.

Цей вид транспорту поки дозволено / фото УНІАН

"Слід зазначити, що під час карантину, враховуючи потребу максимального уникнення контактів, одним з варіантів пересування по місту в разі крайньої необхідності став велосипед, оскільки велосипедист не взаємодіє з іншими людьми й контактними поверхнями під час поїздки", - повідомили 3 квітня у прес-службі Міністерства енергетики та захисту середовища.

При цьому у відомстві порадили дотримуватися максимальної самоізоляції в період карантину.

Попит на велосипеди

Український сервіс OLX розповів, які товари викликали найбільший інтерес у користувачів платформи в березні, спираючись на відгуки на відповідні оголошення унікальних відвідувачів. Серед тих товарів, які найбільш цікавили українців, значаться велосипеди.

Попит на велотранспорт виріс і в інтернеті / фото УНІАН

Нових оголошень про продаж велотранспорту за останній тиждень місяця стало на 23% більше у порівнянні з першим. А кількість зацікавлених у купівлі користувачів зросла на 70%. Нових оголошень про продаж мотоциклів в кінці березня стало на 9,5% більше, якщо порівнювати з його початком, а кількість унікальних відгуків зросла на третину.

Відео: Харків'яни на карантині масово пересіли на велосипеди

Читайте також: