МОЗ не допустить дефіциту «Плаквенілу» / фото УНІАН

Міністерство охорони здоров’я України працює над забезпеченням хворих на системний червоний вовчак препаратом «Плаквеніл», який є основним засобом лікування цієї хвороби.

Про це заявив міністр охорони здоров’я України Максим Степанов, повідомила прес-служба МОЗ.

«Люди, які хворіють на системний червоний вовчак, мають знати, що дефіциту «Плаквенілу» ми не допустимо і що вони будуть забезпечені ним безперебійно. Таких хворих у країні близько 14 тисяч. Ми розробили механізм, який дозволить уникнути нестачі цього препарату навіть на тлі його використання під час епідемії коронавірусу», — підкреслив Степанов.

Відео дня

Читайте такожЯпонія передасть Україні партію цінного препарату для лікування COVID-19

Як наголосив міністр, відомство вже домовилося з компанією-виробником «Плаквенілу» про поставку додаткової партії препарату по всій країні. Компанія здійснюватиме безперебійні поставки препарату й надалі, протягом усього 2020 року.

«Ця партія буде доступною саме для хворих на червоний вовчак та інші системні захворювання. Препарат буде включено у програму «Доступні ліки», і його можна буде придбати лише за електронним рецептом та у визначених аптеках по всій країні», – додав Степанов.

Довідка УНІАН. Під час пандемії коронавірусу «Плаквеніл», що містить діючу речовину гідроксихлорохін, почали використовувати для лікування пацієнтів з важкими симптомами COVID-19. Це призвело до ажіотажу навколо цього медикаменту в аптеках. 3 квітня Степанов заявив, що в регіони буде відправлено понад 2 тис. упаковок «Плаквенілу».

Читайте також: