Епідемія COVID-19 може піти на спад в Україні вже наприкінці квітня.

Про це йдеться у комп’ютерному дослідженні вчених Світового центру даних з геоінформатики та сталого  розвитку, що працює на базі Київського Політеху, йдеться у сюжеті ТСН.

Читайте такожABC News: Вчені перетворили шипи коронавірусу в музику (аудіо)

За одним зі сценаріїв на 60%, станом на 22-23 квітня в Україні буде вже 44-45 тисяч хворих. Близько три тисячі громадян помре. Після цього інтенсивність епідемії піде на спад.

Ці ж учені розрахували тиждень тому, що станом на 8 квітня буде вже 206 випадків інфікування, пише видання. Саме таку цифру напередодні оприлюднило МОЗ.

Дослідження базувалося на історії поведінки вірусу в Італії й Іспанії за методом подібності, але з оглядом на українську реальність. Дослідники, зокрема, врахували тривалість життя.

Як повідомляв УНІАН, фахівці міжнародного розробника антивірусного програмного забезпечення, експерта в галузі кіберзахисту – компанії ESET розповіли, чи безпечно використовувати для проведення відеоконференцій додаток Zoom, що став особливо популярним серед користувачів у зв'язку з введенням карантину і переходом більшості користувачів на віддалений режим роботи.