Ілюстрація / REUTERS

Керівник Центру громадського здоров'я епідеміолог Ігор Кузін пояснив помітний приріст кількості підтверджених випадків інфікування коронавірусом в Україні.

Читайте такожКоронавірус в Україні 2020: останні новини станом на 9 квітня (онлайн)Свою думку з цього приводу він висловив в інтерв'ю НВ.

«Два основних фактори: перший – це те, що до недавнього часу потенціал з діагностики був тільки на національному рівні, плюс ще кілька областей ПЛР-діагностики. У середньому зараз мережа лабораторних центрів МОЗ виконує десь 1,5−2 тисяч досліджень на добу. Вони перейшли на посилений режим: працюють позмінно кожен день. Другий – після закриття кордону українці масово повернулися на територію країни. Ті люди, які були інфіковані за кордоном, як раз зараз почали звертатися до лікарні, оскільки зараз у них інкубаційний період підходить до завершення», – зазначив він.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, в Україні станом на ранок 9 квітні зафіксовано 1 тисяч 892 випадки коронавірусної хвороби COVID-19, з них 57 – летальних, 45 пацієнтів одужали.

Читайте також: