У столиці за добу кількість інфікованих коронавірусом зросла на 41 особу, COVID-19 вже підтверджено у 335 киян / фото УНІАН

У Києві за добу кількість хворих на COVID-19 зросла на 41 особу, на сьогодні в місті вже 335 підтверджених випадків інфікування коронавірусом.

Як передає кореспондент УНІАН, про це міський голова Віталій Кличко повідомив під час онлайн-брифінгу.

Читайте такожВ Україні досліджено понад 20,6 тисячі зразків на COVID-19 – МОЗ

«Новини в мене сьогодні невтішні. За минулу добу кількість киян, які захворіли на коронавірус, збільшилась майже втричі в порівнянні з попереднім днем – на 41 людину. З них двоє медиків. За добу в столиці ще один випадок, на жаль, летальний. Загалом в Києві вже 335 підтверджених випадків захворювання на COVID-19», - сказав міський голова.

Серед тих, хто захворіли за минулу добу: 11 жінок віком від 26 до 71 року та дівчинка, якій півроку, та 29 чоловіків - від 36 до 70 років.

До лікарень столиці госпіталізували 6 пацієнтів. Інші лікуються вдома, на самоізоляції, під контролем медиків.

"Зазначу, з випадків, зареєстрованих за минулу добу, 26 – у Києво-Печерській Лаврі. Складно уявити, яким може бути ланцюг подальшої передачі інфекції", - наголосив Кличко.

Він ще раз звернувся до киян із закликом залишатися у свята та поминальні дні дома.

Як повідомляв УНІАН, в Україні станом на ранок 9 квітня зафіксовано 1 тис. 892 випадки коронавірусної хвороби COVID-19, з них 57 - летальних, 45 пацієнтів одужали.

Нагадаємо, раніше у Києво-Печерській Лаврі закликали обійматися й причащатися, щоб побороти коронавірус. Священник стверджує, що "страшна не епідемія вірусу, а гріх, який губить душу", і кажуть, що не слід боятися, бо "далі буде гірше, якщо ми не покаємось".

Читайте також: