Ілюстрація REUTERS

Заступник керівника Офісу президента, секретар Координаційної ради з протидії поширенню COVID-19 Кирило Тимошенко заявив про можливість послаблення карантинних обмежень в країні до 24 квітня.

Про це він повідомив в інтерв'ю виданню «Українська правда».

Читайте такожКоронавірус в Україні та світі: найважливіше за 9 квітня

Відео дня

«Зараз ми дивимося на найближчі два тижня. Є Великдень, ми розуміємо, що це велике свято для всіх. Але ми закликаємо усіх бути вдома. Якщо ми просидимо ще 2 тижні на карантині, можливо до 24 квітня ми вже вийдемо на якесь послаблення цієї історії. Але Великдень і масове скупчення людей біля церков - ми дуже боїмося цього», - заявив Тимошенко.

За його словами, наразі президент проводить зустрічі з представниками церков щодо формату святкування Великодня.

«Зараз ідуть зустрічі, президент з ними зустрічається. Ми збираємо те, як вони бачать Великдень у таких умовах. Будемо виходити на спільну ідею з усіма церквами… Ми, наприклад, бачимо, що це телевізійна трансляція служіння, яка буде вночі йти, щоб люди дивилися це по телебаченню і не йшли до церкви», - додав він.

«Стосовно освячення пасок. Ми зараз придумуємо, як ми це можемо зробити по-іншому, щоб люди не йшли саме до церкви, а залишилися вдома», - зауважив заступник керівника ОП.

Як повідомляв УНІАН, 3 квітня уряд посилив карантинні заходи. Згідно з відповідною постановою, з 6 квітня до 24 квітня заборонено: перебування в громадських місцях без респіратора або захисної маски; переміщення групою осіб більш ніж дві особи, крім випадків службової необхідності та супроводження осіб, які не досягли 14 років; перебування в громадських місцях осіб, які не досягли 14 років, без супроводу дорослих.

Також заборонено відвідування парків, скверів, зон відпочинку, лісопаркових та прибережних зон, крім вигулу домашніх тварин однією особою та у випадку службової необхідності; спортивних та дитячих майданчиків; проведення всіх масових заходів; перебування на вулицях без документів, що посвідчують особу; самовільно залишати місця обсервації.

8 квітня на засіданні уряду прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що Кабінет міністрів не планує найближчим часом відмовлятися від діючих карантинних заходів і швидше за все продовжить їх дію до травня, а за позитивної динаміки боротьби з коронавірусом розпочне «перезапускати» економіку.

В Україні станом на ранок 9 квітня зафіксовано 1 тисяча 892 випадки коронавірусної хвороби COVID-19.

Читайте також: