В Україні не планують достроково послаблювати карантинні заходи / фото УНІАН

Заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко наголосив, що уряд не планує відступати від обраної стратегії та послаблювати карантинні заходи.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

«Уряд не планує достроково послаблювати карантинні заходи. Ми не відступаємо від вибраної стратегії. Українці все ще повинні залишатись вдома. Для своєї безпеки та безпеки рідних», - заявив Ляшко.

Відео дня

Він нагадав, що 12 березня був запроваджений карантин і Міністерство охорони здоров’я кожного дня спостерігає за динамікою поширення COVID-19 в Україні.

«І зараз ми бачимо результат. В Україні не така стрімка динаміка, як у інших країн, які запровадили обмежувальні протиепідемічні заходи тільки після спалаху, але ми маємо пам’ятати, що спалах в Європі розпочався на місяць раніше. Відповідно ми не можемо дозволити собі розслабитися», - підкреслив Ляшко.

Головний санітарний лікар також зауважив, що Всесвітня організація охорони здоров’я заявила, що для країн Європи ще не на часі послаблювати обмежувальні заходи, введені для боротьби з COVID-19.

«Дотримуйтеся карантинних заходів. Залишайтесь вдома і довіряйте тільки офіційній інформації Міністерства охорони здоров’я», - закликав він.

Крім того Ляшко розмістив на своїй сторінці Facebook графік, на якому зображена динаміка захворюваності на грип та грипоподібні захворювання.

Згідно з ним, рівень захворюваності та летальні випадки від їх ускладнень різко впали після запровадження карантину.

«Результати оцінюватимемо пізніше, але вже зараз бачимо, що карантинними заходами ми реально впливаємо і на поширення коронавірусної хвороби», - додав Ляшко.

Читайте такожВ Офісі президента розглядають можливість послаблення карантину до 24 квітня

Як повідомляв УНІАН, 3 квітня уряд посилив карантинні заходи. Згідно з відповідною постановою, з 6 квітня до 24 квітня заборонено: перебування в громадських місцях без респіратора або захисної маски; переміщення групою осіб більш ніж дві особи, крім випадків службової необхідності та супроводження осіб, які не досягли 14 років; перебування в громадських місцях осіб, які не досягли 14 років, без супроводу дорослих.

Також заборонено відвідування парків, скверів, зон відпочинку, лісопаркових та прибережних зон, крім вигулу домашніх тварин однією особою та у випадку службової необхідності; спортивних та дитячих майданчиків; проведення всіх масових заходів; перебування на вулицях без документів, що посвідчують особу; самовільно залишати місця обсервації.

8 квітня на засіданні уряду прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що Кабінет міністрів не планує найближчим часом відмовлятися від діючих карантинних заходів і швидше за все продовжить їх дію до травня, а за позитивної динаміки боротьби з коронавірусом розпочне «перезапускати» економіку.

В Україні станом на ранок 9 квітня зафіксовано 1 тис. 892 випадки коронавірусної хвороби COVID-19.

Читайте також: