Ілюстрація / REUTERS

Більшість українців підтримують карантинні заходи та проект «Великдень вдома», коли богослужіння можна подивитися у трансляції, і лише 3% українців збираються відвідати церкву.

Як повідомляє прес-служба Офісу президента, про це йшлося на традиційній нараді під головуванням президента України Володимира Зеленського щодо боротьби з коронавірусом.

Вказується, що «до 70% громадян України підтримують заходи карантину й лише 3% збираються відвідати церкву».

Відео дня

«Це чудово, що українці такі відповідальні, і більшість громадян свідомі високих ризиків епідемії. Адже пік ще попереду. Тому треба зробити все можливе, щоб і 3% вірян не наражалися на небезпеку», - сказав Зеленський.

Читайте такожВ Житомирі парафіяни масово ігнорую карантин: з'явилося фото величезної черги до храму

Як повідомляв УНІАН, 3 квітня уряд посилив карантинні заходи. Згідно з відповідною постановою, з 6 квітня до 24 квітня заборонено: перебування в громадських місцях без респіратора або захисної маски; переміщення групою осіб більш ніж дві особи, крім випадків службової необхідності та супроводження осіб, які не досягли 14 років; перебування в громадських місцях осіб, які не досягли 14 років, без супроводу дорослих.

Також заборонено відвідування парків, скверів, зон відпочинку, лісопаркових та прибережних зон, крім вигулу домашніх тварин однією особою та у випадку службової необхідності; спортивних та дитячих майданчиків; проведення всіх масових заходів; перебування на вулицях без документів, що посвідчують особу; самовільно залишати місця обсервації.

8 квітня на засіданні уряду прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що Кабінет міністрів не планує найближчим часом відмовлятися від діючих карантинних заходів і швидше за все продовжить їх дію до травня, а за позитивної динаміки боротьби з коронавірусом розпочне «перезапускати» економіку.

В Україні станом на ранок 9 квітня зафіксовано 1 тис. 892 випадки коронавірусної хвороби COVID-19.