Ілюстрація REUTERS

15 українських громадян повертаються в Україну зі США чартерним літаком американської авіакосмічної компанії «Нортроп Грумман».

Про це повідомляє посольство України в США у Facebook.

Читайте такожЗавдяки карантину новий перон одеського аеропорту готовий на 80%

Відео дня

"Сьогодні з Вашингтонського міжнародного аеропорту «Даллес» відбули 15 громадян, яких американська авіакосмічна компанія «Нортроп Грумман» за домовленості з посольством люб’язно погодилась повернути в Україну", - йдеться у повідомленні.

Українці застрягли у США через карантинні обмеження.

У посольстві уточнили, що компанія «Нортроп Грумман» вже кілька років співпрацює з українськими космічними бюро та у квітні планувала відправляти чартер, щоб забрати з України у США українських конструкторів, які допомагають в рамках проекту зі створення ракети-носія «Антарес», який кожні півроку доставляє вантаж до Міжнародної космічної станції.

"Для нас це також чудова нагода нагадати, що програма «Захист», ініційована МЗС України, діє. Спеціальний літак мав обмежену кількість місць та забрав лише тих громадян, які подались на програму до посольства України в США і потребували невідкладної медичної, фінансової або побутової допомоги", - зазначили українські дипломати.

Як повідомляв УНІАН, група українців, які застрягли в Непалі через коронавірус,  вилітає додому.

Підписуйтесь також на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.