У МОЗі зазначили, що карантинні обмеження уповільнюють поширення інфекції  / фото: УНІАН

Згідно зі статистикою, карантинні заходи уповільнюють поширення грипу та коронавірусної хвороби. Однак пік інфікування коронавірусом в Україні ще не настав, він прогнозується на 14-15 квітня.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я України у своєму Telergam-каналі «Коронавірус_Інфо».

Читайте також"Феномен" Миколаївщини: у МОЗ розповіли, чи виявили коронавірус у регіоні

Відео дня

Зазначається, що в Україні не така стрімка динаміка захворювання на COVID-19, як в інших країнах. Однак спалах там почався на місяць раніше, «тому розслаблятися ще зарано».

У МОЗі наголосили, що послаблення карантину не буде найближчим часом.

«Уряд не планує достроково послаблювати карантинні заходи. Для своєї безпеки та безпеки рідних українці поки що мають залишатись удома. До цього також закликає і Всесвітня організація охорони здоров’я. ВООЗ вважає, що для країн Європи ще рано послаблювати обмежувальні заходи», – пояснили у відомстві.

Як повідомляв УНІАН, 3 квітня уряд посилив карантинні заходи. Згідно з відповідною постановою, з 6 квітня до 24 квітня заборонено: перебування в громадських місцях без респіратора або захисної маски; переміщення групою осіб більш ніж дві особи, крім випадків службової необхідності та супроводження осіб, які не досягли 14 років; перебування в громадських місцях осіб, які не досягли 14 років, без супроводу дорослих.

Також заборонено відвідування парків, скверів, зон відпочинку, лісопаркових та прибережних зон, крім вигулу домашніх тварин однією особою та у випадку службової необхідності; спортивних та дитячих майданчиків; проведення всіх масових заходів; перебування на вулицях без документів, що посвідчують особу; самовільно залишати місця обсервації.

8 квітня на засіданні уряду прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що Кабінет міністрів не планує найближчим часом відмовлятися від діючих карантинних заходів і швидше за все продовжить їх дію до травня, а за позитивної динаміки боротьби з коронавірусом розпочне «перезапускати» економіку.

В Україні станом на ранок 9 квітня зафіксовано 1 тис. 892 випадки коронавірусної хвороби COVID-19.