Ляшко уточнив, чому так мало українців одужали від COVID-19 / фото УНІАН

Заступник міністра охорони здоров'я України - головний санітарний лікар Віктор Ляшко пояснив, чому в країні низький показник одужання від коронавірусної хвороби.

Про це він сказав в ефірі ток-шоу "Право на владу", пише ТСН.

Станом на ранок 9 квітня в Україні від COVID-19 одужали 45 осіб, а померли 57.

Відео дня

"Ми повинні розуміти і відстежувати динаміку захворюваності. Ми зараз перебуваємо на 15-му дні від моменту, коли Україна перетнула позначку в понад сотню. Чому у нас так мало тих, хто одужав? Кому було лабораторно підтверджено діагноз коронавірусної хвороби, переходять у стадію одужання тільки після того, як два поспіль через добу буде проведено ПЦР-тести, які покажуть негативний результат. Ми щодня їх проводимо. За минулу добу провели близько 2500 досліджень. Бачимо зростання досліджень у вірусологічній лабораторії після зміни МОЗ алгоритму і наголосили ще раз на правильності тестування і заборони від проведення тестування", - пояснив Ляшко.

Читайте такожКоронавірус в Україні 2020: останні новини станом на 9 квітня (онлайн)

Єдиною областю в Україні, де досі офіційно немає коронавірусу, є Миколаївська. Її сьогодні відвідав головний санлікар.

"Коронавірус на Миколаївщині не знайшов, хоча шукали досить інтенсивно. Вчора з міністром охорони здоров'я обговорили спецоперацію, яку провели у ніч проти четверга, зокрема, відправили лабораторію з Одеської області в Миколаївську. Відібрали 11 зразків хворих на пневмонію і доставили їх до лабораторії в Одеській області. Дослідили її там. До цього вони досліджувались у Миколаївській вірусологічній лабораторії. Звірили ці зразки. Вони ідентичні: там і там негативні", - зазначив Ляшко.

Читайте також: