Ліків проти коронавірусу не існує / фото УНІАН

Специфічного лікування від нового типу коронавірусної інфекції COVID-19 наразі немає, як і протестованих препаратів, які б довели спроможність протистояти хворобі.

Про це в ефірі суспільно-політичного ток-шоу "Право на владу" розповіла інфекціоністка Катерина Булавінова, передає ТСН.

Найнебезпечніший наслідок коронавірусної інфекції - це пневмонія, яка може призвести до задухи і смерті.

Відео дня

"Психологічно всі хочуть чарівну таблетку, але її немає, немає специфічного лікування від COVID-19. Я дуже прошу утримуватися всіх від того, щоб приймати ліки, які у світі не мають доказової ефективності. Лікарі можуть цим нашкодити пацієнтам. Прошу людей, які не мають стосунку до медицини - не брати участі у цих дискусіях, не скуповувати ці препарати, не ховати їх у себе вдома, тому що вони не мають доказової ефективності", - закликала Катерина Булавінова.

Читайте такожШвеція відмовилася від ліків, якими лікують коронавірус в Україні, через побічні ефекти

За її словами, через те, що українці використовувати нібито дієві припарати, які самостійно знайшли і не проконсультувалися з лікарем, потім мають жахливі наслідки надважкого лікування.

"Потрібно максимально сфокусуватися на тому, що людина з COVID -19 (може померти - ред.) від задухи, тому що смерть від пневмонії - це смерть від задухи. Відповідно, основними ліками для нього буде кисень. Якщо він/вона лежить у відділенні інтенсивної терапії, знадобляться потужні антибіотики", - зазначила медексперт.

Катерина Булавінова наголосила, що дієве лікування буде неможливим без медичних працівників. Яким зараз також потрібна додаткова допомога.

"Хочу звернути увагу, що хороший догляд - це медсестри і санітарки. Не можуть лікарі впоратися самостійно. Зараз час лікарів, медсестер і санітарок", - підсумувала вона.

Як повідомляв УНІАН, наразі до пошуку ліків проти COVID-19 приєдналося близько 70 країн, в т.ч. 20 різних компаній і лабораторій. 6 квітня у Всесвітній організації охорони здоров'я повідомили про прискорення процесу дослідження препарату від коронавірусу.

Читайте також: