Місто в Херсонській області на вихідні ізолюють на тотальний карантин / фото УНІАН

У розташованому в Херсонській області місті Олешки для недопущення подальшого розповсюдження коронавірусної інфекції вводяться додаткові обмеження на період з 11 години 11 квітня до 6 години 13 квітня.

Таке рішення прийнято обласною Комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, передає кореспондент УНІАН.

Як повідомив у Фейсбуці Олешківський міський голова Дмитро Воронов, під час дії обмежень містяни не зможуть залишати свої оселі, а місто буде закрите на в'їзд і на виїзд.

Відео дня

"Шановні жителі міста Олешок, прошу максимально відповідально поставитися до цього повідомлення. Прийнято рішення на найвищому рівні області, району та міста. На вихідні дні Олешки будуть повністю закриті на карантин (пости поліції), на вулиці вийде багато патрулів, для жорсткого контролю за дотриманням карантинних заходів. Кому потрібен хліб, молоко і продукти першої необхідності, краще купити сьогодні, максимум завтра, у першій половині дня. На вихідні просимо всіх залишатися вдома", - повідомив Воронов.

Читайте такожНа Миколаївщині досі немає коронавірусу - ОДА (відео)

Олешки - місто, де зафіксована перша і поки єдина в Херсонській області смерть пацієнта, що заразився коронавірусною інфекцією. Хворобу було виявлено у 68-річної медсестри місцевої лікарні, вона померла від пневмонії. Позитивні результати аналізу на COVID-19 були отримані вже після смерті та похорону жінки. Зараз на обсервації знаходяться понад сто працівників лікарні.

Як розповів голова Херсонської ОДА Юрій Гусєв, сьогодні COVID-19 лабораторно підтвердили у 59-річної співробітниці Олешківської лікарні.

Усього в Херсонській області лабораторно підтверджено 18 випадків COVID-19, один із них - летальний, один пацієнт одужав.

Раніше УНІАН повідомляв, що в Чернівецькій області у зв'язку з поширенням коронавірусу в найближчі вихідні будуть введені додаткові обмежувальні заходи, які будуть передбачати рекомендацію всім жителям не виходити з будинків.

Читайте також: